Posts

Posts uit februari, 2021 tonen
Afbeelding
 Romeo en Julia  De inhoud   Iedereen kent wel het verhaal van Romeo en Julia. Romeo Montecchi is 20 en Julia Capulleti is 13 jaar. Het verhaal speelt af in de middeleeuwen. De ouders van Julia organiseren een gemaskerd bal zodat ze een man kan vinden. Omdat de Capulleti's en de Montecchi's eeuwen langruzie hebben zijn de Montecchi's niet uitgenodigd, maar dat is buiten Romeo, Benvolio ( neef en vriend van Romeo) en Mercutio ( vriend van Romeo) gerekend. Zij gaan wel naar het feest omdat ze een knecht van de heer Capulleti helpen. Op het gemaskerd bal dansen Romeo en Julia en kussen dan in een hoekje waarin niemand hun ziet. Maar ze weten eerst niet wie de andere is. De liefde heeft Romeo blindt gemaakt en weet niet wat te doen wanneer hij te weten komt dat hij Julia heeft gekust en besluit te vluchten. Julia vraagt aan Donna (verzorgster van Julia) wie die jongen was die vluchtte. Na het feest gaat Julia op haar balkon staan en zegt 'Romeo, Romeo, waarom ben je Romeo.
Afbeelding
 Romeo en Julia  Voor het lezen   Thema van het boek is verboden liefde en haat  Voor dat ik het boek las wist ik alleen dat er 2 families ruzie hadden en dat Romeo en Julia op elkaar verliefd worden en hun relatie geheim moet houden. Ik ben dit te weten gekomen door de verschillende films te kijken.   Na het lezen  Ik ben niet echt veel informatie rijker geworden. Alleen dat wat er gebeurt in de films niet altijd overeenkomt met het boek.

Boeken

Afbeelding
 Romeo en Julia  Over  Het boek is geschreven doo r Tiny Fisscher. Ze draagt het boek aan alle jonge mensen die te maken hebben met 'verboden liefde'. Ze hoopt dat er een dag komt dat iedereen openlijk van elkaar mag houden. En dat je de liefde die je voor elkaar voelt niet met geweld of de dood hoeft te bekopen. Soort literatuur: Het is een romantische boek Mijn leeservaring: In het begin was moeilijk te lezen maar naarmate je verder gaat leest het vlotter. Er staat ook veel spreekwoorden in.  Mijn mening: Waarom ik het boek gekozen heb is simpel: Ik heb de filmen gekeken maar ik wilde ook weten hoe verschillend de boeken en filmen zijn. Er staan details in dat in de film niet gebeurt. De moeder van Julia 13 jaar was toen ze haar kreeg dat vindt ik raar dat ze dat in die tijd normaal vonden. Ik vindt ook leuk dat Romeo alles voor Julia over heeft. Ik vindt alle jongens in deze tijd moeten doen. 

Myself

 About me  Beste, In het eerste geval bedankt dat je mijn blog bezoekt. Daarom ga ik me even voorstellen: I k ben Chelsey en ben 17 jaar en wordt op 23 september 18. Mijn sterrenbeeld weet ik niet omdat ik in sommige tijdschriften een maagd ben en in de andere een weegschaal maar ik vindt me in geen 1 van de 2. De dingen van waar hou zijn: films kijken, slapen TikToks kijken + maken. Buiten Harry Potter zijn warme chocolademelk, fristi en verliefd worden op mensen die fictional of te oud zijn mijn verslavingen. Mijn favoriete liedjes zijn: Train Wreck en Divers License. De top 3 van mijn favoriete filmen; 3. Romeo and Juliet van 2013 2. Twilight en op nr1. Harry Potter. Ik lees graag fantasie- en romantische boeken. Wie de personages zijn maakt me niet echt uit. Ik wil me ook graag kunnen inleven in de hoofdpersonage. Er zijn veel dingen dat ik haat maak de 3 ergste zijn: Mensen die schijnheilig zijn en mensen die mij gebruiken. Of dat mensen denken dat ze alles zijn omdat ze mooi en r